De bekendste trip verhalen

Een aantal stripverhalen zijn helemaal tijdloos. Iedereen die de naam hoort zal weten dat dit over een strip gaat omdat deze niet meer weg zijn te denken. Deze strips zijn vaak genoeg bekend in zowel Nederland als België waar ze ontelbare keren over de toonbank zijn gegaan. Het ligt misschien voor de hand om te denken dat het lezen van strips in de huidige tijd iets minder populair is maar niets blijkt minder waar. De strips worden nog steefs door veel mensen gelezen en ondanks dat het misschien iets minder is dan in de absolute hoogtijdagen lijkt dit voorlopig nog niet te gaan veranderen.

Suske en Wiske

Op allerlei websites kun je nog steefs aan de strips van Suske en Wiske komen. Er zijn zelfs speciale pagina´s die alleen maar de boeken van deze strip verkopen en vaak ook nog allerlei soorten merchandise die daarbij hoort. Voor de echte verzamelaars van Suske en Wiske is dit natuurlijk fantastisch. Een hoop titels zijn er in allerlei verschillende soorten uitgaven. Dat de echte collectors items best veel waard kunnen worden mag dan ook geen verrassing genoemd worden. Sommige verzamelaars vinden het geen enkel probleem om voor een bijzondere editie de knip te trekken.

Voordat Suske en Wiske samen kwamen was het karakter van Wiske al enkele malen gebruikt in een andere strip. Vanaf het moment dat de twee echter samen in een strip kwamen te staan werd het pas echt populair. Dit gebeurde in het midden van de jaren veertig. Er was een verhaal waarin de twee elkaar ontmoeten op een eiland waarna ze vervolgens samen in de verhalen verschenen. Deze strip werd voor het eerst geschreven door Willy Vandersteen die in 1990 overleed. Echter liet hij met Suske en Wiske wel een ware klassieker na in de wereld van de strips.

Kuifje

Wie kent Kuifje eigenlijk niet? Haast iedereen is bekend metde avonturen van dit iconische stripfiguur of heeft het in zijn of haar jeugd wel eens gelezen. Het grappige is dat de tekenaar van Kuifje op een gegeven moment ontevreden was over hoe deze zaken verliepen en besloot hier wat aan doen. De hulp van Willy Vandersteen, dezelfde persoon die Suske en Wiske bedacht, werd ingeroepen en dit leidde al gauw tot succes. De twee moesten hun stijlen een beetje op elkaar aanpassen maar nadat dit was gelukt werd deze strip ongekend succesvol.

Inmiddels is Kuifje zowel voor Belgen als Nederlanders niet meer weg te denken uit de vaderlandse geschiedenis. Er zijn verschillende reeksen met verhaallijnen die allemaal ongekend vaak verkocht worden. De strip kent nog altijd vele fans die vaak nog de boeken lezen. Er is een rode en een blauwe reeks van Kuifje verhalen. Welke hiervan de betere is, daar zijn de meningen nog wel eens over verdeeld.