De kunst van een goed stripboek

Het schrijven van een goed stripboek kan een tijdrovende bezigheid zijn. Alles valt of staat met het hebben van inspiratie. Naast de bekende namen zijn er vele amateur schrijvers die dagenlang bezig kunnen zijn met het schrijven van hun eigen verhalen in de hoop dat deze een keer door een uitgever opgepikt gaan worden en daarna worden gepubliceerd. Schrijven kan enorm leuk zijn wanneer je de creativiteit bezit maar als dit niet het geval is kan het nog wel eens moeilijk zijn om je werk van de grond te laten komen. Neem daarom de volgende tips mee om een writers block te kunnen voorkomen.

Niet alles klopt gelijk

Een veel gemaakte fout is het teveel druk opleggen om alles gelijk perfect te doen. Dit kan namelijk bijna niemand en het is soms haast onmogelijk om dit binnen een korte tijd te bewerkstelligen. Daarom is er niets mis mee om een paar fouten te maken of een paar pagina┬┤s in de prullenbak te laten verdwijnen. Dit zal iedereen overkomen en het helpt niet om hierover te blijven nadenken. Soms is het zelfs beter om even helemaal te stoppen en een goede nachtrust te pakken zodat je er de volgende dag weer met frisse moed tegenaan kunt gaan.

Zorg voor verfrissing

Dit kun je op verschillende manieren opvatten en uitvoeren. Wanneer je door hebt dat je tegen een muur aan loopt wat inspiratie betreft zijn er meerdere dingen die je kunt veranderen om zodoende je productiviteit op een positieve manier te beïnvloeden. Door bijvoorbeeld te veranderen van omgeving zul je merken dat dit voor je creativiteit gelijk alweer deuren opent. Je bedenkt sneller nieuwe dingen en zult al gauw merken dat het ene na het andere nieuwe idee ontstaat. Natuurlijk hoeft de verandering niet altijd in je directe omgeving te zitten maar kun je ook ervoor kiezen om een bepaald deel van je verhaal even geheel anders aan te gaan pakken.

Neem je rust

Dit is misschien nog wel het belangrijkste. Wanneer het echt niet lukt om verder te komen met een boek of verhaal kun je er voor kiezen om even een break in te lassen. Door dit te doen hervind je vaak nieuwe energie je op bepaalde wijze kan helpen om je inspiratie terug te vinden. De conclusie is dan ook dat er niet perse een bepaalde remedie is tegen een writers block maar dat er meerdere factoren zijn die je kunt veranderen om het succes weer te vinden.