De meest bekende schrijvers van stripverhalen

Strip verhalen zijn van alle tijden. Wat veel mensen die in het heden strips lezen niet weten is dat deze al talloze decennia geleden gemaakt zijn en dus al ontzettend lang bestaan. Het zal menigen verbazen in welk jaar de beste strips geschreven werden. De grootste schrijvers van strips leven daarom al niet meer allemaal. Waar zij wel zeer trots op kunnen zijn is het neerzetten van karakter en verhalen die niet snel vergeten worden door hele landen. Daarom is het toch bijzonder om te zien hoever deze strips hebben kunnen reiken en hoe ontzettend veel mensen deze omarmd hebben.

De schrijvers zijn dan ook ware iconen en worden door de echte kenners op handen gedragen. Het bijzondere is dat ze iets hebben neergezet wat veel mensen niet snel zullen vergeten en daarmee eigenlijk hun plekje in de geschiedenis geheel zelf verdiend hebben. Doordat de strips in het Nederlands geschreven werden zijn ze in meerdere landen bekend geworden waardoor dit voor de schrijvers ook automatisch het geval is geweest. Het is ontzettend leuk om te zien dat iemand dat met een verhaal te weeg heeft kunnen brengen. We gaan hier verder in op de bekendste stripschrijver die we in de Benelux hebben gekend.

Willy Vandersteen

Deze man mag toch wel omschreven worden als de vader en de grondlegger van de bekendste strips in zowel Nederland als Belgiƫ. Het bekendste werk van zijn had is toch wel de strip verhalen over het duo Suske en Wiske. Hij verzon deze al meer dan zeventig jaar geleden en nog steeds zijn deze zeer bekend en weet iedereen indien je deze naam noemt direct waar je het over hebt. Hij werkte tevens mee aan kuifje, wat net als Suske en Wiske gezien wordt als misschien wel het meest succesvolle stripverhaal wat er is in het Nederlands. Andere bekende verhalen van zijn hand zijn De Geuzen, Robert en Bertrand en De Rode Ridder.

Vandersteen werd geborden in het jaar 1913 in het Belgische Antwerpen. Het was al op jonge leeftijd te zien dat hij een aangeboren talent had voor het tekenen en schrijven van strips. Hij bedacht van alles en nog wat en wist toen al met zijn verhalen vele mensen te vermaken. Het is dus niet zo gek dat hij later uitgroeide tot de alom bekende schrijver die hij vandaag de dag, ondanks dat hij niet meer leeft, voor vele mensen nog steeds is.

Buiten het feit dat hij al op zeer jonge leeftijd begon met tekenen viel het op dat hij het ene na het andere boek aan het lezen was. Het is dus niet verwonderlijk dat hij zoveel inspiratie uit al deze dingen wist te halen. Uiteindelijk bleek het de opzet van een zeer succesvolle loopbaan voor de auteur.