Over ons

Op deze website vertellen we je van alles over alle favoriete striphelden die er zijn. Zo kom je meer te weten over bijvoorbeed de meest succesvole strips die de Benelux ooit gekend heeft. Het leuke aan stripverhalen is dat ze nog steeds zo geliefd zijn bij grote groepen mensen. Ondanks de verdigitalisering van de samenleving in het algemeen lijken strips te behoren tot een groep van dingen die op hun eigen manier toch een soort tijdloos zijn. Waarom dit precies het geval is lijkt moeilijk te zeggen. Maar waarschijnlijk heeft het te maken met een combinatie van nostalgie en iets van onschuldigheid wat op het internet bij vlagen ver te zoeken lijkt. Dit heeft als gevolg dat strips nog altijd populair zijn onder jongeren en kinderen maar ook bij volwassenen.

Dat dit het geval is, kun je eigenlijk alleen maar goed noemen. Het stimuleert velen om beter te worden in het op de juiste manier gebruiken van taal wat toch wel een groeiend probleem aan het worden is. Door veel te lezen kan dit al snel verbeterd worden. Toch begrijpen we dat lezen niet altijd leuk is en vooral niet als het om een dik boek met een saai onderwerp gaat. Daarom zijn strips wat dat betreft een prima manier om het anders te doen. Ze zijn afwisselend en staan vol met plaatsjes en afbeeldingen. Op die manier heb je dus veel minder door dat je aan het lezen bent terwijl je brein wel degelijk alle informatie die je vergaart tijdens het lezen opslaat.

Het is als het ware dus een win-win situatie. Zonder dat je het gevoel hebt dat je dingen aan het leren bent leer je deze wel. Dit is in het geval van het spelen van video games of spelletjes op een tablet natuurlijk wel een wezenlijk verschil. Het blijft daarom altijd een makkelijke manier voor ouders om kinderen vele dingen aan te leren op hetzelfde moment, terwijl zo niet alle tijd gestopt wordt in andere vormen van vermaak waarvan verder niets geleerd wordt.

Het lezen van en over strips is iets waar stripfans niet over uitgepraat raken. juist daarom is het zo leuk om een website over een dergelijk onderwerp te maken waarbij er ook nog eens oneindig veel valt te vertellen. Daarom is één ding wel zeker, het maakt niet uit, strips zijn als het ware tijdloos en je kunt er zoveel lezen en zoveel tijd instoppen als je zelf maar wilt. Op menig zolder zul je hele dozen vol met stapels stripboeken vinden. Het is daarom te hopen dat je op deze website geniet van alle informatie die er aangeboden wordt. Zo lees je onder andere over de beste tripschrijvers en de meeste bekende stripboeken uit de geschiedenis,