Waarom strips lezen?

Het lezen van stripboeken kan op talloze manieren een verrijking zijn voor iemand. Of je het nu doet om je fantasie even helemaal op de vrije loop te laten, even te ontspannen of om andere redenen, dat maakt niet uit. Wie graag een stripboek leest zal het ermee eens zijn dat er eigenlijk niets lekkerder is. Daarom kun je vaak je hart ophalen wanneer je net een verse stapel nieuwe stripboeken besteld of in huis gehaald hebt. Niet zelden zitten mensen dagenlang achter elkaar de meeste geliefde strips te lezen en dit is niet zo gek. Stripboeken zijn namelijk op meerdere manieren fascinerend.

Nu we ongeveer hebben uitgelegd wat het zo leuk maakt om stripboeken te lezen is het tijd om deze mening wat kracht bij te zetten. Dit kan onder andere door een aantal redenen op een rijtje te zetten waarom het buiten leuk ook goed is om een stripboek te lezen op zijn tijd. Het gaat hierbij dus niet puur en alleen om ontspanning, een stripboek lezen kan wel degelijk nuttig zijn voor wie dan ook. Wat je er ook van vind, probeer het gerust een keer uit. Ook wanneer je denkt dat hier niets aan is, kan het geen kwaad om eens een poging te wagen en wel om de volgende redenen.

Plezier beleven

Waar het vooral om gaat is dat je een verhaal op allerlei manieren zelf in kunt vullen waardoor je steeds weer van alles kunt bedenken. Je zult al snel merken dat je bij iedere strip je eigen verhalen erbij gaat bedenken. Het geeft een mooie mix van plezier en ontspanning die voor iedereen leuk is om te beleven. Zodoende kun je even helemaal wegdromen en hoef je op dat moment nergens aan te denken. Kortom, het lezen van strips laat je even helemaal wegdromen en is een prima vorm van ontspanning.

Verbeteren van de taal

Het zal mensen misschien niet verbazen, niet iedereen is qua taalgebruik goed onderlegd. Door het gebruik van afkortingen op het internet en andere plaatsen wordt het steeds moeilijk voor mensen om te beseffen hoe taal op de juiste manier te gebruiken is. Door strips te lezen komt hier alweer verandering in en weet men steeds weer beter hoe taal op de juiste manier gebruikt moet worden. Daarnaast is het voor jonge mensen en kinderen ook nog eens goed voor het uitbreiden van de woordenschat. Als laatste zal iemand die veel strips bekijkt onbewust ook nog eens makkelijker gaan lezen, wat op allerlei andere manieren alleen maar goed van pas gaat komen.

Loslaten van je fantasie

Dit is misschien nog wel het leukste van allemaal. Wanneer je een strip leest, kun je jouw fantasie compleet op zijn beloop laten. Niets is immers te gek in je eigen fantasie, zodat je er precies van kunt maken wat je zelf wilt. Hierin is er niemand die je tegen houdt of op andere gedachten probeert te brengen en dat is wel zo prettig. Het loslaten van je eigen fantasie werkt bijna verslavend.